LEDER

TUREN GÅR TIL VAL THORENS 

VALT

Nu er der ikke længe til at over 300 elever fra NAG skal til Val Thorens. Bliver det en festlig tur eller skal vi forvente at scenariet fra Prag kommer til at gentage sig? 

___________________________________________________________________________
Af Sarah Bodholdt og Maria Lind, fredag d. 13 december 2013

Gentages unges eskapader fra Prag?
I uge 7 drager ca. 300 forhåbningsfulde elever fra Nærum Gymnasium mod Val Thorens, hvor de skal feste med tusindevis af andre danske gymnasieelever. Dog gentager spørgsmålet hos kritikkere sig, om vi skal forvente op til flere knivstikkerier samt ødelagte hotelværelser i Val Thorens, som det skete i Prag sidste år. Fem dage der egentlig skulle have været fest og godt humør for de danske unge, endte i utryghed og frustration for mange. Kan de unge forvente lige så forfærdelige episoder I Val Thorens, eller er der blevet strammet så meget op, at det ikke er nødvendigt at bekymre sig om, at scenariet fra Prag vil gentage sig?

Gymnasierne betragtes som medarrangører
Firmaer reklamerer med turene til Prag for de danske gymnasieelever, hvor det antydes, at gymnasiet er medarrangør. På spørgsmålet om sin holdning til vinterferierejserne udtaler Vicerektor på Nærum Gymnasium Niels Hjølund Pedersen udtaler at ”som udgangspunkt er det en fin ide at eleverne arrangerer ture selv, men hændelserne i Prag foregik på en trist måde.” Til skolens rolle udtaler Hjølund Pedersen, ”Jeg har stor interesse i, at turene forgår på den bedst mulige måde, og jeg tror, at uanset hvad bliver skolen betragtet som medarrangør, hvis eleverne eksempelvis kommer til skade. Til sidst synes jeg, at det er vigtig at påpege, at Nærum Gymnasium ikke er medarrangør.”

Turene har ikke noget med skolen at gøre, og ledelsen vil fortsat ikke involvere sig i de elevarrangerede rejser. De har heller ikke interesse i, at stå til ansvar for elevernes opførsel.

Ingen grund til bekymring
Spørger man derimod eleverne fra Nærum Gymnasium, om hændelser fra Prag vil gentage sig, svarer de alle sammen, at det tror de ikke. Det er der imidlertid ingen garanti for. Eleverne håber på, at hændelserne i Prag vil være medvirkende til, en mere fornuftig adfærd fra de elever, som ødelagde turen for de resterende elever. Størstedelen opførte sig upåklageligt. En af dem var Helene Bekkhus fra Nærum Gymnasium, som var i Prag sidste år med sine veninder, udtaler sig, ”der kommer ikke til at være nogen problemer i Val Thorens, fordi der generelt er mere styr på tingene end der på noget tidspunkt var i Prag.” Den årlige skitur til Val Thorens er et arrangement, der har været en succes gennem de seneste år, så derfor kan man konkluderer at eleverne trygt kan drage af sted.

Lad os ikke håbe at de danske gymnasieelever trækker de samme avisoverskrifter som i Prag. Nu må tiden vise hvordan gymnasieeleverne kommer til at klare sig i Val Thorens.

Skriv en kommentar